De verkiezing van de sportiefste school van Nederland is een wedstrijd waar alle scholen aan kunnen deelnemen.

De verkiezing ‘Sportiefste VO-school van Nederland werd op 26 mei 2021 voor de tiende keer georganiseerd. Het Calandlyceum uit Amsterdam mag zich gedurende twee jaar de ‘Sportiefste VO-school van Nederland’ noemen. De school won hiermee een waardecheque t.w.v. €4500,-. Volgens het juryrapport heeft het Calandlyceum het voor elkaar gekregen om de verbinding en betrokkenheid van alle leerlingen bij sport een centrale plaats in de school te laten innemen, ook in coronatijd. De jury denkt dat de veelbelovende Caland Sportacademie vanaf volgend schooljaar door het winnen van deze prijs een extra impuls krijgt.

Actieve en gezonde leefstijl

De verkiezing van de sportiefste basisschool van Nederland is een wedstrijd waar alle scholen aan kunnen deelnemen. Scholen wordt gevraagd om hun concreet uitgevoerde plannen met betrekking tot bewegen en sport in te dienen. De belangrijkste doelstelling is het geven van een kwaliteitsimpuls aan het programma voor bewegen en sport. De sportiefste scholen zijn voorbeeldscholen voor andere scholen op het gebied van het maken van beweegbeleid. Denk aan een innovatief of uitmuntend sport- en beweegaanbod, waarmee ze leerlingen stimuleren om een actieve en gezonde leefstijl te ontwikkelen. Het aanbod geborgd in het schoolbeleid. 

Nieuwe verkiezing Sportiefste School

In 2022 zullen de verkiezingen voor het basisonderwijs en speciaal (basis-)onderwijs plaats vinden. In 2023 wordt er weer gezocht naar de sportiefste middelbare school van Nederland. Wil jij de sportiefste school van Nederland worden? Ga naar www.kvlo.nl om je aan te melden.

Artikel delen

Ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.