Een gezonde leefstijl is belangrijk voor elk kind. Om je daarbij te helpen, hebben we naast de artikelen in deze special tips voor je verzameld.

Geef vaker buiten les

Leerkrachten zijn het erover eens: buitenlessen zijn goed voor de afwisseling, leerprestaties en zorgen voor meer beweging. Bovendien vinden kinderen het heel leuk! Goede redenen om vaker buiten les te geven. Jantje Beton en IVN Natuureducatie helpen je op weg met voorbeeldlessen en inspiratie. Kijk op buitenlesdag.nl.

ShuttleTime!

Ben je als docent of begeleider actief met jeugd op school en wil je hen de beginselen van badminton aanleren, dan is de cursus ShuttleTime hiervoor uitermate geschikt. Je krijgt aan de hand van videomateriaal, voorgeschreven lessen en een docentenhandleiding tips en trucs om plezier in jouw
lessen te garanderen.

Geen geld om mee te doen?

In Nederland groeien gemiddeld 2 Ă  3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo of zwemles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren. Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen, en elk kind verdient het om mee te doen. Het fonds kent vele ambassadeurs, waaronder Sifan Hassan, Erben Wennemars, Kees Jansma en Jasper Cillesse. Kijk wat jij als school kunt doen op Jeugdfondssportencultuur.nl.

Artikel delen

Ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.